Saturday 30 January 2016

Kajgana so urda jajca i suva piperka ( jadenje za 30 min)

Ovaa e edno brzo tradicionalno jadenje, a voedno i hranlivo,nema da ogladnete brzo posle dorucek ili nekogas za rucek ako nemate mnogu vreme na raspolaganje.
Sostojki: ( za 2 lica)

  • 300g urda ( ili sitno sirenje)
  • 3 jajca
  • 3-4 ili povece suvi vezeni piperki
  • maslo
  • sirenje so svezi piperki niz nego
  • prilog jogurt
Urdata ja stavame vo podlaboka cinija ,krsime trite jajca,mesame ubavo,vo tigan na ogan stavame maslo da se zagree i vo nego gi stavame suvite piperki iscisteni i positno iseckani.Proprzuvame kratko oklu 3-5 min na tivko,koklu da dobijat miris i da se malku zapecat,i vo vrelata tava vrz piperkite gi isturame mesana urda i jajca mesame dodeka se isprzat zaedno oklu 5 min.
Sluzime toplo so jogurt ili sirenje ,sveza salata i mek leb poubavo domasen leb ako si imate napraveno.
Ovaa e edno ednostavno ,vkusno i brzo jadenje za 30 min jadenje na masa.

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews