Ovaa e eden vkusen posen desert, go napraviv za nasata Bozicna trpeza, a recept e na mojata snaa,ednostaven kolac so mesenje so lazica imate cokoladen desert.
Sostojki:
Pecenata torta ja premackuvame so marmelad vo tenok sloj ,i prelevame rastopeno cokolado za gotvenje ( posno).
Tortata e navistina ednostavna za podgotovka,se pravi od se sto imame doma brz i lesen desert.
Sostojki:
- 1/2 fildzan od kafe maslo (merka na fildzan sami odredete,i so ist fildzan merete se)
- 1 fildzan secer
- 12 lazici ladna voda
- 2 lazici supeni marmelad od slivi
- 2,5 fildzani brasno
- 2 lazici kakao
- 1 pecivo
- malku soda bikarbona
- marmelad za premackuvanje
- 100g rastopeno cokolado da preliv
Pecenata torta ja premackuvame so marmelad vo tenok sloj ,i prelevame rastopeno cokolado za gotvenje ( posno).
Tortata e navistina ednostavna za podgotovka,se pravi od se sto imame doma brz i lesen desert.
No comments:
Post a Comment