Za ovaa jadenje vi treba:
- 200g pechurki sitno seckani
- 1 golema sholja (od 300ml) ischisten oriz
- dve suvi crveni piperki
- 1 glavica kromid golemina po vkus
- 3 cheshninja luk
- lazichka magdonos suv ili svez.
- 1 lazica supena vegeta od Dafinka
- 100ml zejtin
- sol po vkus
- biber isto po vkus
- polovina lazica crven piper bukovec
Vo tava se sipuva zejtin na zagreana ringla se proprzuva sitno seckan kromid so pechurki okolu 5 min.Potoa se dodava i seckan luk,se dodavaat i seckani suvi piperki ,magodonos, a potoa se dovadava oriz ischisten i izmien se proprzuva celata smesa ushte nekoja minuta. Se dodavaat i zachinite ,bukovec,sol po vkus, lazica vegeta i se meshaat sostojkite ubavo i zasupuvaat so voda kolku da go pokrie orizot i neshto malku povece.Se stava tavata vo rerna zagreana na 250C i se ostava na taa temperatura da se ispeche okolu 30 min no ne i celosno ispari technosta.Ovaa e vkusno posno brzo jadenje .I vi treba 45 min da e gotovo,a merkata se prilagoduva po potreba zavisno za kolku chlenovi se podgotvuva.Del od receptite ce gi izdvojam od mojot drug blog koi se posni za polesno naodjanje recept.
No comments:
Post a Comment