Wednesday, 4 November 2015

Pohuvan oslic so tolceni piperki.

Malku poretko pisuvam oti lap top mi e defekt tastatura,a jas nevrabotena i podocna ce ja popravam. A na golemiot kompjuter nemam obelezuvac, na sliki i potesko mi odi zatoa i imam pomalku postovi Vo  skoro vreme ce go resam problemot i ce ima povece objavi i recepti koi gi ima za vas provereni od mene.
Ovaa e omileno jadenje koga kaj nas se posti ,site sakame riba i zelencuk vo kombinacija.
Ovaa e przerna riba so tolceni svezi piperki a kolicina odgovara za 2-3 osobi.
Potrebni sostojki:

  • 2 ribi oslic 
  • 400g peceni zreli piperki
  • 3 lazici belo brasni
  • 3 lazici proino brasno
  • maslo za przenje ( treba vo povece maslo da se przat ribite no ne mnogu )
  • i sol za posoluvanje
  • 3 cesninja luk za piperkite
Podgotovka:
Na ribite im gi otstranuvame perkite i koza,gi mieme seceme na parcinja i posoluvame ,ostavame da stojat ,Potoa vo medjuvreme peceme piperki vo rerna na aluminiumaska folija,da ne ni se osteti rernata, ili vo tava.Piperkite gi pokrivame da se zadusat i polesno lupat.Vo tava stavame maslo zagrevame, i ribata ja satavame prvo vo brasno, koe predhodno go mesame zaedno i gi przime ribite dodeka se vcrvat od dvete strani.Przenite ribi gi vadime i gi redime na hartiena salfetka da se iscedat od visok na mrsnotija.Piperkite gi lupime i seckame i so lupeni lukcinja i sol gi tolcime.Tolcenite piperki gi zasipuvame so 50 ml maslo i sluzime kako prilog so riba,dekorirame so magdonos.

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews