Kako sto pisuvav vo eden predhoden post, oti mojot svekor e vistinski kreator na zelencukovi posni jadenja ,sega se resiv edno takvo jadenje,i da spodelam recept so vas.Ovaa e vistinsko jadenje za post i moze i za dieta, bez masnotii da se napravi,a veruvajte oti e vkusno.Jas so vakvi jadenja koga sakam da simnam nekoe kilo navistina uspevam i toa trajno ,oti gi stopi masnite naslagi,koi ne se vracaat.
Potrebno:
Prvo gi mieme piperkite i kromidot,gi stavame vo lonec od 1 litar da se varat vo voda okolu 45 min.Varenite piperki i kromid gi ladime so ladna voda i pocnuva podgotovka,lukcinja gi lupime gi stavame vo avan ( t.e kalenica taka se vika kaj nas ) i tolcime so tolcnik,potoa dodavame lupeni i od semki iscisteni piperki,i lupen kromid i seto toa zaedno go tolcime dodeka ne dobieme ubava sitna smesa ,dodavame maslo po vkus.Sluzime kako glavno posno vegetarijansko jadenje ili prilog so riba vo posni denovi,so mek domasen leb.I togas ce se uverite kolku lesno i vkusno jadenje ste si napravile.Kaj nas samo jas obozavam vaka zelencukovi miksovi..oti tie se voedno i zdrava hrana varena.
Potrebno:
- suvi vezeni piperki po zelba ili 10 piperki
- 1 pogolema glavica kromid
- 2 cesninja luk
- maslo
- sol
Prvo gi mieme piperkite i kromidot,gi stavame vo lonec od 1 litar da se varat vo voda okolu 45 min.Varenite piperki i kromid gi ladime so ladna voda i pocnuva podgotovka,lukcinja gi lupime gi stavame vo avan ( t.e kalenica taka se vika kaj nas ) i tolcime so tolcnik,potoa dodavame lupeni i od semki iscisteni piperki,i lupen kromid i seto toa zaedno go tolcime dodeka ne dobieme ubava sitna smesa ,dodavame maslo po vkus.Sluzime kako glavno posno vegetarijansko jadenje ili prilog so riba vo posni denovi,so mek domasen leb.I togas ce se uverite kolku lesno i vkusno jadenje ste si napravile.Kaj nas samo jas obozavam vaka zelencukovi miksovi..oti tie se voedno i zdrava hrana varena.
No comments:
Post a Comment